Restauratie is puur ambachtswerk. Een pand weer in de oude luister herstellen is geen sinecure. Materiaal van vroeger is niet altijd meer voorhanden of mag mogelijk niet meer gebruikt worden. Het is dan de kunst om met zoveel mogelijk authentieke materialen het herstelwerk uit te voeren of met moderne materialen het op het origineel te laten lijken. Dat vraagt om creatieve oplossingen en vakmanschap.

Bouwadvies door Kroon aannemersbedrijf

Bij menigeen gaat het hart sneller kloppen bij het zien van een oude boerderij of herenhuis van meer dan 100 jaar oud. Deze unieke panden ademen sfeer uit door hun karakter. Wel vragen deze pareltjes zorg en aandacht bij restauratie en het onderhoud. Ben je voornemens om een zogenaamde opknapper op leeftijd te kopen en heb je beperkt bouwkennis, laat je niet leiden door enkel emoties. Een bouwkundig onderzoek is stap 1, maar daarmee heb je slechts inzicht in de staat van het pand. Met een aanvullend bouwadvies van Kroon Aannemersbedrijf weet je bovendien waar je aan toe bent. Wij maken een restauratieplan met bijbehorende kosten. Alleen dan kun je een gefundeerde keuze maken of de aanschaf van het pand ook op termijn financieel haalbaar is.

Passie voor restauratie

Wij hebben een voorliefde voor restauratie van oude panden. Juist omdat het kennis, ervaring en vakmanschap vraagt. Geen pand is hetzelfde, elke oplossing is weer anders. Een aantal van onze timmerlieden zijn speciaal opgeleid voor restauratiewerkzaamheden. Tijdens de restauratie komt je wel eens voor verrassingen te staan. Wij weten keer op keer tot passende oplossingen te komen waarbij we zaken degelijk herstellen met behoud van de esthetiek. In onze machinale werkplaats maken en herstellen we houtwerk op ambachtelijke wijze. Sierlijke ornamenten, profielen, daklijsten of gootklossen, ze zijn niet van echt te onderscheiden.

Bijzonder materiaal

Monumentenzorg stelt eisen aan de restauratie van een (rijks)monument. Wij zijn op de hoogte van deze vereisten en zijn gewend om met Monumentenzorg samen te werken. Zo zijn er beperkingen bij het gebruik van bepaalde houtsoorten. Wij weten waar je de juiste materialen haalt en deze correct toepast. Wij herstellen houtrot vakkundig en werken intensief samen met vakkundige schildersbedrijven. Ook zijn we ervaren in het vervangen en herstellen van historisch voegwerk zoals knipvoegen.

Rijksmonument

Niets is eervoller dan een pand weer in oude glorie herstellen om ons Nederlands Erfgoed te bewaren voor de generaties na ons. Wij dragen daar met plezier onze steen aan bij met ons vakmanschap op dit gebied. Ben je een trotse eigenaar van een (rijks)monument? Wij geven het pand weer de allure van toen.