Het kloppend hart van ons bedrijf is de machinale timmerwerkplaats. In de werkplaats vindt ouderwets handwerk plaats met hamer en beitel maar ook houtbewerking met de modernste technieken en machines. Onze ambachtsmensen maken hier houten kozijnen, ramen, deuren en interieurs voor winkelinrichtingen.

Bij een aannemer heb je een bepaald beeld; die is vooral op de locatie van een klant aan het werk. Daarom zijn buitenstaanders wel eens verbaasd: “Maken jullie dat ook?” Onze machinale werkplaats stelt ons in staat ook objecten te maken die niet standaard zijn en afwijkend zijn in formaat. Of juist objecten na te maken maar dan in de gewenste afmetingen of van het materiaal dat je voor ogen hebt.

De werkplaats voor restauratie

Het restaureren van oude panden met veel authentieke details is onze passie. Bij restauratie herstellen we zaken weer in de oude luister. Als materialen zodanig beschadigd zijn, denk bijvoorbeeld aan ornamenten, balkon balustrades, gootklossen of getoogde daklijsten die niet meer te restaureren zijn, dan maken we in de werkplaats deze objecten na. We doen dat op een manier zodat het niet van het origineel te onderscheiden is. Daar komt vakmanschap bij kijken. Onze timmerlieden hebben hiertoe een speciale restauratieopleiding gevolgd. Onze materiaalkennis is groot. Ook zijn we op de hoogte van de regelgeving van Monumentenzorg.

Meubels op maat

Daarnaast maken we in kleinserie meubels en objecten, zoals kasten, tafels en bureaus. Heb je een mooie kast gezien in een magazine, maar wil je het net even anders? Wil je geen standaard voordeur, maar een mooie eiken voordeur met detaillering? Of wil je een boekenkast in een nis van de muur? We vervaardigen het met plezier. We zorgen voor een tekening, meten het op, spuiten het in de gewenste kleur en monteren het op locatie. Wij zijn creatief in ontwerp en oplossingen en denken met je mee om tot een uniek item te komen.

Kasten op maat

Heeft u een mooie designer kast gezien maar is hij veel te duur? Is de kast bij de woonboulevard uw droomkast maar past hij niet in uw huis? Wij maken op maat gemaakte kasten. De kast is volledig naar eigen zinnen samen te stellen. Wij kunnen u bijstaan in het ontwerpproces en eventueel adviseren over de materialen en afmeting. Naast het fabriceren van de kast plaatsen wij hem ook op locatie.