Hildo Kroon van Aannemersbedrijf Kroon

Hildo

Na de HTS heb ik als bouwkundig ingenieur bij diverse aannemersbedrijven gewerkt. Wat me opviel is, dat de aandacht voor de klant vaak ontbrak. Van het woord verbouwing alleen al krijgen velen stress.

Stof, lawaai, rotzooi en dan maar afwachten wat het eindresultaat is. Die bewustwording is voor mij de belangrijkste reden geweest om in 1999 Kroon Aannemersbedrijf te starten. Je komt terecht in de innercircle van mensen en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Of het nu een gezin is, waar man en vrouw discussie kunnen krijgen over een lichtschakelaar. Of bij bedrijven waarbij alles prima is, zolang het werk maar door kan gaan.

Mijn hart ligt bij de restauratie van panden omdat je daar kunt laten zien over wat voor vakmanschap we als bedrijf beschikken. Maar ook het vervangen van het voordeurslot van mevrouw Jansen doen we graag. Want ook dat tovert uiteindelijk een glimlach op het gezicht van de klant als de klus geklaard is.

Angelique Kroon van Aannemersbedrijf Kroon

Angelique

Als vrouw in de bouw ben ik een vrouw maar spreek de mannentaal. Ik kan goed de vertaalslag maken voor mensen zonder bouwkundige achtergrond. In begrijpelijke taal uitleggen welke oplossingen er zijn. Ik weet waar ik het over heb, dus kan me goed staande houden in deze mannenwereld. Ik ben ‘one of the guys’, maar dan in aangepast vorm.

Mij zie je niet op hoge hakken, maar met stoere werkschoenen vind je me op de bouwplaats en zelfs op de steiger om werk op te nemen en tussentijdse inspecties en eindcontrole. We zijn de recessie goed doorgekomen, een stabiel bedrijf waarbij we onze medewerkers leuk en genoeg werk kunnen geven geeft me voldoening. Plezier in het werk is het allerbelangrijkste!

Aannemersbedrijf Kroon medewerkster

Pauline

Administratief medewerkster Pauline werkt 9 jaar op het bedrijfsbureau van Kroon Aannemersbedrijf. Zij is de stem die je hoort aan de telefoon en verbindt je door met de juiste persoon of zorgt dat je teruggebeld wordt. En van dat laatste ben je door haar van verzekerd.

De teamspirit is hoog: ons uitgangspunt is het beste resultaat voor de klant. Service verlenen zit ons in het bloed, we doen dus graag een stapje extra. Pauline is verantwoordelijk voor de projectadministratie en werkt accuraat. De factuur die ze uiteindelijk verstuurt moet tenslotte kloppen. Facturen maakt ze met plezier: het zorgt voor brood op de plank voor heel het team.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Peter

Werkplaatstimmerman Peter maakt alles wat nodig is voor de bouw in de machinale timmerplaats. Hij haalt zijn hart op bij restauratieprojecten waar echt vakmanschap komt kijken en denkkracht voor nodig is.

Bij restauratie van oude panden wil je zaken weer in de oude luister herstellen, terwijl de materialen van toen niet meer voorhanden zijn. Dat vergt denkwerk en materialenkennis. Elk project is weer anders en opnieuw een uitdaging. Kroon Aannemersbedrijf kan snel handelen en heeft vakkennis in huis om een mooi eindresultaat neer te zetten. Peter werkt zo’n zeven jaar voor het bedrijf en verveelt zich geen dag. Het werk is leuk en uitdagend en geeft veel voldoening.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Ko

Timmerman Ko maakt het mooiste timmerwerk. Dat doet hij voor Kroon Aannemersbedrijf al zo’n kleine zeven jaar. Restauratiewerkzaamheden waarbij hij zaken in de oude stijl moet herstellen spreken hem het meest aan.

De gezelligheid en sfeer op het werk is goed. Er wordt veel gelachen en collega’s zijn maatjes op werk. Met dit werk kom je op de meest uiteenlopende plekken en de afwisseling is groot. Elke dag is weer anders.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Pascal

Pascal is ruim vijf jaar metselaar en verzorgt metselwerk in de breedste zin van het woord. Stucwerk en tegelwerk zijn zichtwerk en daarom voor hem het leukst om te doen. Onlangs heeft hij een trap gemetseld in Huissen, dat kost rekenwerk en denkwerk om alles mooi uit te laten komen. Een uitdagende klus. Kroon Aannemersbedrijf staat voor kwaliteit en heeft een hecht team. ‘De club die het maakt, maakt Kroon Aannemersbedrijf uniek’.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Hans

Timmerman Hans werkt een decennium bij Kroon Aannemersbedrijf en verricht veel restauratietimmerwerk en allerlei onderhoudswerk. De variatie van het werk en de onderlinge samenwerking met collega’s is groot. Wij krijgen veel vrijheid om ons werk uit te voeren. Van niets iets maken en het improviseren bij onderhoudswerkzaamheden is het leukste dat er is.

Ook het contact met de klanten maakt hem blij. Aan de projecten aan De la Reijstraat, Bothaplein en het maken van dakkappellen kan hij zijn hart verliezen. Daarbij komt een stuk vakkennis kijken. Hoe pak je iets aan? Opties afwegen en keuzes maken. Maatwerk pur sang. Omdat we een eigen timmerwerkplaats hebben, kunnen we snel schakelen als het nodig is. Bovendien zijn de lijntjes kort. We leveren goed werk en met ons materieel kun je voor de dag komen.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Frank

‘Bij Kroon Aannemersbedrijf staat de kwaliteit voorop’, zegt timmerman Frank. Ruim zes jaar regelt hij alles omtrent de klussen en voert timmerwerkzaamheden uit. Bij fijn timmerwerk ligt zijn hart. Een project waar hij al zijn vaardigheden op timmergebied kan gebruiken, spreekt hem het meeste aan. Een grote verbouwing van een oud pand bijvoorbeeld.

Zijn werk is divers en afwisselend. Hij werkt op locatie en ook in de machinale timmerplaats. Het is een ambachtsman puur sang. Oude detailleringen herstelt hij weer in de oude luister, maar ook voor het maken van een spiksplinternieuwe boekenkast is hij de juiste man.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Roy

Metselaar Roy heeft warme herinneren aan het tegelwerk van het Ronald McDonald Huis. Een huis waar ouders en kinderen van een ziek kind even tot rust kunnen komen. Tijdens het werk bood hij een vader een luisterend oor. Dat maakt zijn werk dankbaar en geeft een goed gevoel.

Roy werkt zo’n zes jaar voor Kroon Aannemersbedrijf en voert metselwerk in de breedste zin van het woord uit: metselen, tegelen, voegen, straatwerk en stukwerk. Hij draait zijn hand er niet meer voor om. De afwisseling is groot, geen dag is het zelfde. Met plezier begint hij de dag, er gebeurt altijd wel iets waar je met een glimlach op terugkijkt.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Antoon

Antoon kan zijn energie kwijt in timmerwerk. Deze ambachtelijke timmerman heeft een dijk aan ervaring en weet voor elke klus een oplossing te bedenken. Zijn hart gaat sneller kloppen bij restauratiewerkzaamheden van monumentale panden. Daar komt creativiteit kijken. Soms zijn materialen niet meer voorhanden of mogen niet gebruikt worden. Dan is het zoeken naar alternatieven en de mooiste oplossing.

Elk project is een uitdaging. Een tevreden klant maakt Antoon blij. Daarvoor doet hij alles. Niet alleen mooi timmerwerk afleveren maar ook zorgen voor een opgeruimde werkplaats en een netjes achter gelaten werkplek. Sleutels zijn bij hem in vertrouwde handen en moet hij de hond uitlaten? Dat doet hij graag voor je.

Aannemersbedrijf Kroon medewerker

Menno

MTS Bouwkunde stagiaire Menno mag gedurende 20 weken zijn vakkennis in de praktijk brengen bij Kroon als werkvoorbereider en bouwkundig tekenaar. De projecten van Klijn, Stegerhoek en Bröker brachten nogal wat uitzoekwerk met zich mee. Iets dat Menno op het lijf geschreven is.

Hij krijgt hierbij de vrijheid om zelfstandig te opereren: als het maar goed geregeld is. De klanten en projecten zijn divers, de afwisseling is groot. Kroon Aannemersbedrijf is een aannemersbedrijf dat meedenkt tijdens de voorbereiding en uitvoering van een bouwproject. Soms lopen we tegen ‘verrassingen’ aan dat voor vertraging en extra kosten zorgt. Toch blijft ons advies eerlijk. We lossen liever iets goed op dan tijdelijke noodgrepen. Uiteindelijk heb je daar meest aan.

Ik leer op dit moment erg veel, het is een leuk bedrijf om het vak in de praktijk te leren. De begeleiding is goed en met de collega’s hebben we veel plezier. De vrijdagmiddagborrel is gezellig en gelukkig schenken ze mijn favoriete biertje: Grolsch.