Buitenliving

Projectinhoud

Met een buiten living creëer je een extra leefruimte buiten. Je brengt binnen naar buiten. De klassieke buiten living in de achtertuin van een villa in Rozendaal is sfeervol en een verrijking van de tuin. Een klassieke buitenschuur waar het heerlijk vertoeven is tijdens alle jaargetijden. In de zomer geniet je met familie en vrienden van een barbecue, in de winter drink je een glas glühwein met je buren terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Een vakantiegevoel in je eigen achtertuin!

Buiten living

Hurenkamp Architecten & Adviseurs heeft gezorgd voor een mooi ontwerp met een doordacht tuinplan van de tuinarchitect. Kroon Aannemersbedrijf heeft vervolgens de nieuwbouw van de buitenruimte gerealiseerd. Er is goed nagedacht over de te gebruiken materialen om een elegante ruimte te creëren die past bij de stijl van de villa. De hoofddraagconstructie van de buiten living bestaat uit een sporenkap met spanten die geheel opgebouwd is uit Inlands eiken en voorzien is van een grenen houten dakbeschot. Dit geeft een warme ambiance en geeft direct het outdoor living gevoel.

Het dak is gedekt met zogenaamde Tuile du Nord keramische dakpannen. Dit zijn nostalgische dakpannen die voor een vriendelijke uitstraling zorgen vanwege het ronde lijnenpatroon. De gevels zijn gemetseld met een handvorm steen en/of voorzien van western red ceder Zweeds rabat. Ook dit versterkt het ambachtelijke karakter. In de buiten living is elektriciteit aangebracht voor licht en zelfs een tv. Bij aangename temperatuur maar met regen kijk je hier ontspannen én droog voetbal of wielrennen.

Het huiselijke gevoel onderstreep je met de geriefelijke inrichting. Hier ontmoet vintage modern. Hippe, kleurrijke stoelen, fraai gevormde lampjes en een antiek dressoir maken de buiten living af. Dit is met recht een buiten huiskamer van formaat.

 

Projectnaam
Nieuwbouw klassieke buiten living

Locatie
Rozendaal

Opdrachtgever(s)

Particuliere opdrachtgever

Architect(en)
Hurenkamp Architecten & Adviseurs

Groenplan Tuin- en Landschapsarchitectuur

Buiten living img_0168 img_0167  img_0090 img_0089 img_0088img_0165