Renoveren Kroonaannemersbedrijf

Projectinhoud

Een jaren ’70 woning renoveren die toe was aan een modernisering. Er was haast geboden. Om nog voor de 6% BTW-regeling (juni 2015) in aanmerking te komen hadden we zes weken de tijd om de volledige renovatie te realiseren.

Renoveren volledige woning

Misschien kun je het voor de geest halen. Een jaren ’70 woning met kleurrijke wandtegels met bloemmotief, toiletinrichting in de dezelfde kleurtonen en donkere tegels op de vloer. Toen vonden we dat mooi, nu willen we vooral rustige kleuren en natuurlijke materialen. Ook de eigenaar van het pand heeft een andere smaak en door ons de volledige woning laten renoveren.

We hebben alles in één keer aangepakt waarbij we van boven naar beneden hebben gewerkt. Om de woning te renoveren is eerste de gehele woning gestript: oude plafonds weggehaald, oude elektriciteitsdraden verwijderd, badkamer, toilet en keuken gesloopt. Alle plafonds zijn vervangen, de meterkast uitgebreid, opbouw stopcontacten vervangen door inbouw en de elektriciteit is vernieuwd. Alle wanden zijn strak gestukadoord, de badkamer, toilet en keuken hebben we vervangen en volledig vernieuwd.

De woningeigenaar heeft het tegelwerk, keuken en sanitair uitgezocht en wij hebben het vervolgens geïnstalleerd. Verder hebben we het houtrot aan de kozijnen door achterstallig onderhoud hersteld en een nieuwe pui met openslaande deuren in de achtergevel gemaakt. Hierdoor wordt buiten binnengehaald en ontstaat een mooi uitzicht op de tuin. Je verlengt optisch je huiskamer en het zorgt voor veel licht.

Goede communicatie

Het was een omvangrijk project dat in korte tijd gerealiseerd moest worden. We hebben wekelijks overleg gehad met de eigenaar. Hij heeft ervoor gezorgd dat materialen voor de keuken, badkamer (tegels, inrichting) e.d. op afroep stond. Hierdoor ontstond geen vertraging in het bouwproces.

De materialen waren direct voorhanden wanneer wij ze nodig hadden. Een gestroomlijnde samenwerking. Het resultaat: een woning die weer past in het tijdsbeeld van nu en een echt thuis is voor de eigenaar. Wonen met plezier!